vineri, 22 decembrie 2017

Top 10 filme ”Vreau să văd” în 2018


Nota bene ! Chiar dacă filmele de mai jos sunt numerotate, ele NU sunt în ordinea preferințelor mele.

1. The Assassin's Code - thriller / Scor pe Rotten Tomatoes (predicție): 20 %
Când: 11 mai 2018 (SUA)
Despre: Un tânăr detectiv din Cleveland încearcă să-și croiească propriul drum în viață și să dea uitării trecutului tulbure al tatălui său, un polițist căzut în dizgrație ucis în timpul unei anchete. Când i se dă pe mână în sfârșit primul caz important, Michael Connelly (Justin Chatwin) vede oportunitatea perfectă de a se afirma, însă va fi prins în mijlocul unei conspirații, și ținta unui asasin-fantomă care îi urmărește din umbră toate mișcările. 
De ce: Da, sunt conștient că Legacy sună a film generic tipic anilor '80, '90, low budget, al cărui scop încă de la ''naștere'' e să ajungă direct pe DVD. S-au făcut pe acest subiect alte 1000 de titluri, însă nu mă pot abține: îmi place mult Justin Chatwin ca actor, iar pe Peter Stormare, nu mă deranjează să-l văd în alte porcării de duzină, fiindcă și acolo aduce un plus de calitate. Nu-s foarte optimist cu privire la rezultatul final, însă vorba aia: așteaptă-te la ce-i mai rău, și speră la ce-i mai bun.

2. Rampage / Scăpaţi de sub control - acțiune / Scor pe Rotten Tomatoes (predicție): 45 %
Când: 20 aprilie 2018
Despre: Având ca sursă de inspirație jocul video cu același nume al anilor '80, filmul îl are ca protagonist pe Davis, un specialist în primate, care încearcă să salveze America de prăpădul pe care-l lasă în urmă o gorilă, o șopârlă și un lup modificați genetic, ajunși acum la niște proporții gigantice.
De ce: Un proiect interesant și riscant în același timp, Adaptările după jocuri video nu prea au avut până acum succes la Box Office, însă acest lucru s-ar putea schimba, fiindcă rolul principal îl are carismaticul Dwayne Johnson, omul momentului la Hollywood, plus că în spate se află aceeași echipa vinovată de succesul San Andreas (2015).

3. Abruptio - thriller / Scor pe Rotten Tomatoes (predicție): 55 %
Când: 2018 (SUA)
Despre: Lester Hackel (James Marsters), un tip ghinionist, află că un dispozitiv explozibil i-a fost implantat pe gât și că trebuie să comită niște crime înfiorătoare pentru a rămâne în viață, încercând în tot acest timp să afle cine îl manipulează și de ce.
De ce: Premisa este ofertantă, iar întregul proiect e realizat cu păpuși. Da, ați citit bine. Având în vedere și sloganul filmului ''Toți suntem niște păpuși'', am un sentiment că Abruptio vrea să fie mai mult decât un thriller macabru. 


4. Stan and Ollie - biografic / Scor pe Rotten Tomatoes (predicție): 70 %
Când: 2018 (SUA)
Despre: O cronică a celebrului duo comic format din Stan Laurel și Oliver Hardy, cunoscuți la noi ca Stan și Bran. Vom asista la prietenia dintre cei doi actori, și vom fi părtași la turneul susținut în Marea Britanie în 1953, atunci când popularitatea acestora era în declin.
De ce: I-am urmărit de mic pe Stan și Bran / Charlie Chaplin, și sper ca filmul să aibă succes, pentru a se familiariza și noua generație cu cei doi ași în comedie. Am mare încredere în distribuție, fiindcă Steve Coogan și John C. Reilly (foto) sunt de departe cele mai bune alegeri pentru a intra în pielea lui Stan și Oliver.

5. The Predator - acțiune / Scor pe Rotten Tomatoes (predicție): 55 %
Când: 3 august 2018
Despre: După spusele regizorului Shane Black, anul viitor vom vedea o continuare a clasicului din 1987, și nu un remake sau un reboot. Din nou o trupă a forțelor speciale ajunge pe pământ ostil, fiind luată în vizor de o gașcă nouă și avansată de Predatori.
De ce: Predator-ul cu Arnold Schwarzenegger în rolul titular, are un loc special în inima mea. Văzut pentru prima dată la 11 sau 12 ani, țin minte că până la vremea respectivă, nu mai avusesem o astfel de experiență cinematografică - un film plin de suspans la care să uit să mai clipesc. Ar fi super dacă zvonurile sunt adevărate și Arnie va avea o apariție cameo. 

6. Richard Says Goodbye - dramă / Scor pe Rotten Tomatoes (predicție): 60 %
Când: 2018 (SUA)
Despre: După ce este diagnosticat cu o boală incurabilă, un profesor de colegiu (Johnny Depp, foto) renunță la toate tabuurile și convențiile, și începe să-și trăiască ultimele luni din viață cât mai libertin și în cel mai nebun mod cu putință.
De ce: JD intră din nou în pielea unui om NORMAL, dintr-o lume NORMALĂ, din care lipsesc vampirii, vârcolacii sau alte creaturi dubioase. Ultima tentativă dramatică a actorului în vârstă de 53 de ani, Black Mass / Afaceri murdare, mi-a plăcut tare mult și îl consider unul dintre cele mai bune filme ale anului 2015. Sper ca Richard Says Goodbye să fie un comeback al vechiului Johnny Depp, ACEL Johnny pe care îl iubim cu toții.

7. The Sisters Brothers - dramă western / Scor pe Rotten Tomatoes (predicție): 75 %
Când: 2018 (SUA)
Despre: Amplasat în anul 1850 în Oregon, după romanul cu același nume scris de Patrick deWitt, filmul îi are în centrul acțiunii pe frații Charlie și Eli Sisters, doi asasini plătiți. Următoarea lor țintă este Hermann Kermit Warm, un căutător de aur. Ajunși la locul faptei, Eli are o criză existențială, punându-și întrebări referitoare la drumul pe care l-a ales în viață. Mai mult, Hermann pare-se că are o ofertă mai bună pentru el.
De ce: Subiectul ofertant ar putea pune în balanță moralitatea, destinul și solidaritatea între frați. Trebuie neapărat menționați Joaquin Phoenix și Jake Gyllenhaal, doi dintre cei mai buni actori ai momentului. Să nu-l uităm nici pe John C. Reilly, prezent în topul meu cu 2 filme (vezi mai sus Stan and Ollie), un actor foarte versatil, capabil să interpreteze o gamă largă de personaje. 
Nu în ultimul rând, avem un regizor european, francezul Jacques Audiard care are o subtilitate și o finețe pentru artă cinematografică, cum nu prea vezi la regizorii americani. Ținând cont de aceste aspecte, nu văd cum The Sisters Brothers ar putea claca. Aștept cu interes primele imagini oficiale și un trailer.

8. Venom - SF / Scor pe Rotten Tomatoes (predicție): 65 %
Când: 5 octombrie 2018
Despre: Cel mai nou spin-off al vastului univers MARVEL, ni-l prezintă pe Eddie Brock, un jurnalist ratat care intră în contact cu un simbiot extraterestru, simbiot ce îi oferă o forță și puteri extraordinare. Metamorfozat în Venom, acesta va deveni unul dintre cei mai redutabili inamici ai Omului-Păianjen.
De ce: Am crescut citind benzi desenate și urmărind serialul animat de pe Fox Kids / Jetix cu aruncătorul de pânze, de-atunci Venom fiind preferatul meu în materie de inamic al acestuia. Ar fi de prisos să detaliez și eu faptul că Tom Hardy este o alegere EXCELENTĂ pentru acest dublu rol, însă sper ca o dată cu lansarea filmului, să uităm de gustul amar pe care Topher Grace ni l-a lăsat urmărindu-i performanța actoricească în Spider-Man 3 (2007)

9. Finding Steve McQueen - thriller / Scor pe Rotten Tomatoes (predicție): 45 %
Când: 2018 (SUA)
Despre: Pornind de la o poveste adevărată, acțiunea filmului se petrece în anul 1972, când o bandă de hoți încearcă să fure 30 de mil.$ din fondul secret al președintelui Richard Nixon.
De ce: Sunt mare amator de filme a căror poveste are un sâmbure de adevăr, cât și a celor cu jafuri. Travis Fimmel (foto), un actor pe placu-mi, are rolul principal aici, bucurându-se în continuare de atenție din partea producătorilor după ce a dat lovitura cu serialul Vikings / Vikingii. Din distribuție mai fac parte veteranii William Fichtner și Forest Whitaker, ceea ce nu poate fi decât un plus. Singura mea problemă ar fi că de regie se ocupă Mark Steven Johnson, autorul unor rateuri pe bandă rulantă ca Daredevil (2003), Ghost Rider (2007) sau mai recentul Killing Season / Sezon de vânătoare (2013).

10. Beautiful Boy - dramă / Scor pe Rotten Tomatoes (predicție): 55 %
Când: 2018 (SUA)
Despre: Închei topul cu încă un film bazat pe fapte reale. Prin ochii unui tată, asistăm la lupta pe care o duce fiul său în combaterea dependenței de droguri.
De ce: Steve Carell (foto dreapta) este cap de afiș în această dramă care e de fapt adaptarea cărții de memorii a lui David Sheff (interpretat de Carell) intitulată Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction, apărută în 2008, devenită rapid Beststeller.

Acestea fiind zise, vă urez la mulţi ani şi un an nou plin cu filme cât mai bune !

5 comments:

julia spunea...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

site la comanda spunea...

un articol interesant, l-am citit cu multa placere

hosting moldova spunea...

foarte interesant, multumesc

Marius spunea...

Mulţumesc pentru apreciere !

Marius spunea...

Mă bucur.

Trimiteți un comentariu